söndag, januari 28, 2007

Arbetskamrat nr. 1

Jag börjar min serie med Å. Å är den som bestämmer på min avdelning. Han erkänner det inte själv och vill gärna få det att se ut som att han är en vanlig arbetare och påpekar ofta vilka det är som har makten på företaget och de olika avdelningarna.

Men Å har väldigt mycket makt på sin avdelning. Han bestämmer t.ex. hur långa kafferasterna blir. Sitter han kvar, då sitter alla kvar. Går han så går alla andra också. Han tycker och tänker mycket om hur saker och ting sköts på arbetsplatsen och räds inte för att uttrycka sitt missnöje med ledningen ibland. Inte rakt till ledningen. Men till arbetskamraterna, exempelvis under kafferaster.

Å är också väldigt duktig på sitt jobb. Han är inte den som jobbar mest kanske. Men han är heller inte lat. Han gör det som krävs av honom. Ibland lite extra. Det är också Å som är den bästa läraren för nyanställda som kommer till företaget. Han är snabb på att försöka få över dem på sin "sida" i vad man ska tycka om saker och ting på företaget. Han är väldigt patriotisk för sin avdelning.

Men Å vet samtidigt väldigt mycket och har svar på alla frågor som nybörjare kan tänkas ha. Han är mån om att nyanställda ska trivas och att det ska gå bra för dem.

Å har väldigt många personlighetsdrag. Ibland är han otroligt trevlig och social. Ibland muttrar han och gnäller lite väl mycket.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem